Vacsoraötletek 450 kalória alatt
Szeretne finomat vacsorázni, de vigyáz a vonalaira? Vacsoraötleteink 450 kalóriánál kevesebbet tartalmaznak, és nem az unalmas saláták közé tartoznak. A receptek négy személyre szólnak.
Borsós-újhagymás sertésszelet
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Hozzávalók:
- 1 evőkanál őrölt gyömbér
- 4 evőkanál szójaszósz
- 5 evőkanál szezámolaj
- 2 csipetnyi bors
- 1 teáskanál méz
- 40 dkg zöldborsó
- 60 dkg sertésszelet
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál halszósz
- 12 újhagyma
- 30 dkg kínai kel
Elkészítés:
- A húst apró kockákra vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, majd összekeverjük a gyömbérrel, a szójaszósszal, 3 evőkanál szezámolajjal. A pácba tesszük a húst, és lefedve 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
- A borsót megtisztítjuk, a hagymát 3-4 centis darabokra vágjuk. A kínai kelt megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, a többit felcsíkozzuk.
- A húst kivesszük a marinádból, és serpenyőben megsütjük. Az előkészített zöldségeket 2 evőkanál olajban 2 percig sütjük, egy kevés vizet öntünk hozzá, és folyamatos kevergetés mellett további 2 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és az egészet összesütjük.
- A halszósszal és a borssal ízesítjük.
Posírozott tojás paradicsommal
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 2 maréknyi bazsalikomlevél
- 10 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olívaolaj
- só, bors
- 12 tojás
- 1 dl ecet
Elkészítés:
- A bazsalikomleveleket csíkokra vágjuk, néhány levelet azonban félreteszünk a díszítéshez.
- A paradicsomokat leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, héjukat lehúzzuk, felnegyedeljük, a magjukat kiszedjük, végül felkockázzuk.
- A fokhagymát felaprítjuk, forró olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és 5 percig főzzük benne. Sóval, borssal ízesítjük, végül hozzáadjuk a bazsalikomot.
- 2 liter vizet az ecettel együtt felforralunk. A tojásokat egyenként felütjük egy csészébe, majd 4 percre belecsúsztatjuk az ecetes vízbe. Ha jól csináljuk, a sárgáját körülveszi majd a fehérje.
- A paradicsomot tányérra tesszük, majd a lecsöpögtetett tojásokat ráhelyezzük, és a bazsalikommal díszítve tálaljuk. Pirítós kenyér illik hozzá.
Mediterrán krumplis zöldségek
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 2-2 piros és sárga húsú paprika
- 1 nagy cukkini
- 2 fej hagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ág rozmaring
- só, bors
- 20 dkg feta sajt
Elkészítés:
- A burgonyát megmossuk, sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, végül kockákra vágjuk. A paprikákat és a cukkinit felkockázzuk. A hagymát vékonyan felcsíkozzuk.
- Az olíva olajat serpenyőben felmelegítjük, majd a burgonyát, a fokhagymát és a rozmaringot lassú tűzön arany barnára sütjük. Hozzáadjuk a többi zöldséget, és további 8-10 percig sütjük, közben többször megforgatjuk. Az egészet sózzuk, borsozzuk.
- A feta sajtot szétmorzsoljuk és rászórjuk a zöldségtálra.
|