Vacsora 20 perc alatt


Otthon
3/10/2018
Hétköznap este senkinek sincs ideje órákig készíteni a vacsorát. Az alábbi vacsora ötleteket legfeljebb 20 perc alatt elkészíthetjük, és még finomak is.

Legyen gyorsan elkészíthető, nem a megszokott és persze finom - ennyit várunk el egy hétköznap esti vacsorától.

Pulykamelles szendvics

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 2 paradicsom
  • 4 szelet pulykamell
  • 1-1 csipet só és bors
  • 2 ek. vaj
  • 4 szelet kemény sajt
  • 2 ek. zöldfűszeres vajkrém
  • ½ csokor petrezselyem
  • 4 tojás

Elkészítés:

  1. A pulykamellet sózzuk, borsozzuk, és forró zsiradékban minden oldalról aranybarnára sütjük. Ráfektetjük a sajtszeleteket és fedő alatt ráolvasztjuk. Kivesszük a serpenyőből és hagyjuk picit hűlni.
  2. Közben a kenyeret megpirítjuk, megkenjük a zöldfűszeres vajkrémmel, majd ráhelyezzük a felszeletelt paradicsomokat. A tojásokból a maradék zsiradékban tükörtojást készítünk, sózzuk, borsozzuk. A kenyérszeletekre helyezünk egy-egy húst és tükörtojást, megszórjuk a petrezselyemmel, majd azonnal tálaljuk.

Tonhalas-spenótos tészta

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g tészta
  • 2 tk. só
  • 400 g mélyhűtött spenót
  • 15 db koktélparadicsom
  • 2 konzervtonhal saját levében
  • 1 tk. olaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 80 g sajt
  • 2 ek. liszt
  • 1 gerezd felaprított fokhagyma
  • só, bors, curry

Elkészítés:

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a spenótot a mikrohullámú sütőben kiengedjük, a paradicsomokat felnegyedeljük, a halról pedig leöntjük a levét, majd villával szétnyomkodjuk.
  2. Egy edényben kevés olajban megfonnyasztjuk a felaprított hagymát. A spenót levét hozzáadjuk, majd a sajtot lassú tűzön felolvasztjuk benne. Megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymát, felforraljuk, majd hozzákeverjük a tonhalat és a tésztát. Folyamatos kevergetés mellett összefőzzük, majd megszórjuk a paradicsommal és sóval, borssal, curryvel ízesítjük.

Húsos tortilla

Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g darált marhahús
  • 2 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg (370 ml) ajvár (paprikakrém)
  • 1 csomag tortilla (8 db)
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 kis zacskó saláta
  • 1 fej hagyma
  • sütőpapír, só

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 225 fokra. A darált húst a forró olajban megsütjük, a fokhagymát felaprítjuk, hozzáadjuk. Belekeverjük az ajvárt is, majd sóval ízesítjük.
  2. A tortillákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, elosztjuk rajta a darált húst, és a sütőben kb. 5 percig sütjük.

A joghurtot sóval, borssal ízesítjük. A salátát csíkokra, a hagymát pedig karikákra szeljük. A húsos tortillákon elosztjuk a salátát, a hagymát és a joghurtot. A tortillákat a maradék joghurttal tálaljuk.

Egyszerű vacsora receptek
Az előre tervezés csökkenthet a háztartás költségvetésén és segíthet abban, hogy ízletes és egészséges ételeket rakjunk a vacsoraasztalra, még akkor is, ha egyébként sok a teendőnk.