Mogyorós sütemény receptek
Otthon
3/10/2018
A macerás lisztméregetés és tésztagyúrás kihagyása révén, ez a kekszalapú recept új értelmet ad az "egyszerű" kifejezésnek.
A végeredmény pedig egy fenséges íz és mintaorgia, melyek garantáltan növelik majd a sütésért kapott jó pontjait!
Hozzávalók (4 személyre)
A süteményhez:
- 225 g margarin
- kb. 4 dl sűrített tej
- 2 evőkanálnyi (30 ml) szirup
- 2 pohárnyi (500 ml), szabadon választott mogyoróféle keverék (darálva)
- 2 csomag (egyenként 200g) darált keksz
A cukormázhoz:
- kb. 750 ml cukormáz
- 2 evőkanál (30 ml) erős kávé
- Víz
Recept
- Melegítse elő a sütőt 180°C-on, és készítsen elő egy 20 x 20 cm-es tepsit.
- Olvassza meg a margarint, majd adja hozzá a sűrített tejet, aztán a szirupot!
- Keverje őket össze alaposan, majd adja hozzá a darált kekszet és mogyorót!
- Keverje össze alaposan össze mindet, majd töltse a tepsibe.
- A keveréket egyenletesen ossza el, majd süsse 20-25 percig. Hagyja hűlni!
- Keverje össze a cukormázat a kávéval.
- A megfelelő mennyiségű víz hozzáadásával, tegye a mázat kenhetővé!
- Fedje be a mázzal a süteményt, majd hagyja állni 20 percig.
- Vágja kockákra!
Ajánlott bejegyzések:
Sütőtök pite recept