Mennyei vacsora 30 perc alatt
Sztrapacska
A sztrapacska nemcsak egyszerűen elkészíthető étel, de nagyon finom is. Csak egy a probléma van vele, soha nem marad belőle másnapra! Reszeljünk meg nyersen körülbelül egy kiló burgonyát, majd 25 dkg liszttel, 2 dl tejföllel és 20-25 dkg juhtúróval gyúrjuk össze! Ne felejtsük el egy kicsit megsózni a tésztát! Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatóval szaggassuk bele a nokedli állagú masszát, majd, ha megfőtt, szűrjük le egy tálba. Az előre megpirított füstölt szalonna zsírjában forgassuk meg a sztrapacskát, majd egy kis túróval, tejföllel és kevés szalonnával a tetején tálaljuk. Hamarosan a család kedvence lesz!
Sült csirkemáj
A csirkemáj nemcsak finom, de változatosságot is jelent a hétköznapi menüben, ráadásul pénztárca kímélő fogás. A megtisztított csirkemájat alaposan csepegtessük le, töröljük át papírtörlővel is, hogy ne pattogjon a forró zsírban. A máj nagyon hamar megsül, a felforrósodott zsírban percek alatt elkészül. Mielőtt levennénk a tűzről, hintsük meg apróra vágott fokhagymával, őrölt borssal és ízlés szerint majoránnával. Addig süssük, amíg barnás színt nem kap. Nagyon finom tejszínes krumplipürével, vagy párolt zöldséggel, mindegyik köret gyorsan elkészül. A gyors főzési tippeket megfogadva, akár hosszú időn keresztül is élvezhetjük a főztünket, ha zsírban sütjük a csirkemájat, hűtőben tárolva sokáig ehetjük még. Figyeljünk rá, hogy ellepje a zsír a májat, így nem éri a levegő és nem romlik meg!
Kagylós/rákos rizottó
Ezzel az étellel akár a vacsoravendégeinket is elkápráztathatjuk, a kagylótól/ráktól ugyanis igazán különleges fogásnak számít. Készítsünk körülbelül 1,5 liter húsleves alaplét, ha nincs a mélyhűtőben, vagy maradékként, akkor egyszerűen leveskockából. Olvasszunk fel egy csomag mirelit kagylót, vagy rákot. Két fej fokhagymát egy fej vöröshagymával pároljunk meg olívaolajon és egy evőkanál vajon, majd pirítsunk meg rajtuk 25 dkg rizottó rizst. Öntsünk a rizsre fél dl száraz fehérbort, amit hagyjunk elpárologni, majd adagoljuk a rizshez az alaplevet, egyszerre 1-2 kanállal és mindig hagyjuk összefőni. A felolvadt kagylót akkor adjuk a rizottóhoz, ha körülbelül még 10 perc van a főzésből hátra. Tehetünk kagyló helyett apró mirelit rákot is a rizshez, amit sós vízben főzzünk 10 percig, mielőtt a rizottóba kerül! Tálaláskor szórjunk egy kevés sajtot a rizottó tetejére! Jó étvágyat!