Limonádé receptek


Otthon
7/10/2019
A nyár kedvenc frissítő itala a limonádé, amit minden korosztály szívesen fogyaszt. Íme három recept a hagyománytisztelő és az ínyenc limonádé-rajongók számára.

Hagyományos limonádé

¼ csésze méz

¼ csésze cukor

1 csésze víz

1 csésze citromlé (6-8 citrom leve)

2-3 csésze víz (hígításra)

Egy kis edényben keverjük össze a mézet, a cukrot és a csésze vizet. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel a limonádé alapot, majd, ha a cukor feloldódott, tegyük a hűtőbe hűlni! Szűrjük le 6-8 citrom levét, majd öntsük a kihűlt mézes folyadékhoz. Ha sűrűbben, rostosabban szeretjük a limonádét, tegyünk a citrom húsából egy keveset vissza. Végül hígítsuk fel az egészet egy-két csésze vízzel, ízlés szerint. Különlegessé tehetjük a hagyományos limonádénkat, ha levendulát teszünk a mézes vízhez, vagy egy kevés epret a lehűlt italba. Esti partikra gint, vagy vodkát is adhatunk a limonádéhoz.

 

Gyömbéres limonádé

1 l víz

1 csésze cukor

1 csésze citromlé (6-8 szelet)

4-5 szelet gyömbér

Öntsük a cukrot és a vizet egy kisebb edénybe, tegyük hozzá a gyömbérszeleteket és forraljuk fel a folyadékot folyamatos kevergetés mellett.  Forrás után vegyük le a tűzről és miután egy kicsit hűlt a limonádé, adjuk hozzá a citromlevet. Vegyük ki a gyömbéreket és tegyük a hűtőbe a limonádét legalább 1 órára. Jéggel és citromkarikákkal szervírozzuk.

 

Különleges fűszeres limonádé felnőtteknek

½ csésze citromlé (3-4 citromból)

½ csésze fűszeres gin

1-1 szelet citrom, lime, uborka és narancs

1 szál friss menta

¼ kávéskanál dijoni mustár

A fűszeres limonádé elkészítése nagyon egyszerű, íze  különleges, és látványra is izgalmas ital. Az alkoholnak köszönhetően kellemes frissítő koktélként szolgálhatjuk fel. Töltsük egy tálba a  a gint és citromlevet és keverjük össze a hozzávalókkal. Nagyobb, vastag falú poharakba tegyünk ízlés szerint jeget és a gyümölcsök keverékét. Öntsük rá a limonádét, majd mentával díszítsük! 

 

 Egészségünkre!


Kapcsolódó cikkek:


Utazás a fűszerek világában Nosztalgikus szerecsendió

Miért szeretünk kávézni?

Hogyan szabaduljunk meg a hűtő kellemetlen szagától?