Limonádé receptek
Hagyományos limonádé
¼ csésze méz
¼ csésze cukor
1 csésze víz
1 csésze citromlé (6-8 citrom leve)
2-3 csésze víz (hígításra)
Egy kis edényben keverjük össze a mézet, a cukrot és a csésze vizet. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel a limonádé alapot, majd, ha a cukor feloldódott, tegyük a hűtőbe hűlni! Szűrjük le 6-8 citrom levét, majd öntsük a kihűlt mézes folyadékhoz. Ha sűrűbben, rostosabban szeretjük a limonádét, tegyünk a citrom húsából egy keveset vissza. Végül hígítsuk fel az egészet egy-két csésze vízzel, ízlés szerint. Különlegessé tehetjük a hagyományos limonádénkat, ha levendulát teszünk a mézes vízhez, vagy egy kevés epret a lehűlt italba. Esti partikra gint, vagy vodkát is adhatunk a limonádéhoz.
Gyömbéres limonádé
1 l víz
1 csésze cukor
1 csésze citromlé (6-8 szelet)
4-5 szelet gyömbér
Öntsük a cukrot és a vizet egy kisebb edénybe, tegyük hozzá a gyömbérszeleteket és forraljuk fel a folyadékot folyamatos kevergetés mellett. Forrás után vegyük le a tűzről és miután egy kicsit hűlt a limonádé, adjuk hozzá a citromlevet. Vegyük ki a gyömbéreket és tegyük a hűtőbe a limonádét legalább 1 órára. Jéggel és citromkarikákkal szervírozzuk.
Különleges fűszeres limonádé felnőtteknek
½ csésze citromlé (3-4 citromból)
½ csésze fűszeres gin
1-1 szelet citrom, lime, uborka és narancs
1 szál friss menta
¼ kávéskanál dijoni mustár
A fűszeres limonádé elkészítése nagyon egyszerű, íze különleges, és látványra is izgalmas ital. Az alkoholnak köszönhetően kellemes frissítő koktélként szolgálhatjuk fel. Töltsük egy tálba a a gint és citromlevet és keverjük össze a hozzávalókkal. Nagyobb, vastag falú poharakba tegyünk ízlés szerint jeget és a gyümölcsök keverékét. Öntsük rá a limonádét, majd mentával díszítsük!
Egészségünkre!
Kapcsolódó cikkek:
Utazás a fűszerek világában Nosztalgikus szerecsendió |
Miért szeretünk kávézni? |
Hogyan szabaduljunk meg a hűtő kellemetlen szagától? |