Házi tészta készítése - ajándék ötletek


Otthon
3/10/2018
Ez a csomag ideális ajándék lehet azon barátaink vagy családtagjaink számára, akik szeretnek főzni és akiket az ételkészítés szórakoztat.

Állítsa össze ezt az ajándékcsomagot egy házi séfnek, aki saját maga szereti elkészíteni a tésztát.

Tésztakészítő szett

Amire szükség lesz:

  • bazsalikomos paradicsommártás
  • liszt
  • gríz
  • szárított olasz fűszerek
  • ravioli vágó
  • fa doboz

Az ajándék összeállítása:

  1. Csomagolja át a lisztet, a grízt és a fűszereket papírzacskókba, vagy üvegtégelyekbe. Készítsen egy azonnal fölhasználható mártást (lent olvashatja hozzá a receptet)
  2. Készítsen egységes címkéket a tasakokra, üvegtégelyekre, üvegekre. Rendezzen el minden tartozékot, a ravioli vágót és a receptet is beleértve a fából készült dobozba, amelyet előtte tetszés szerinti dekorpapírral kibélel.


Bazsalikomos paradicsommártás tésztákhoz
Mennyiség: körülbelül 500ml
Hozzávalók

  • 8 db szilva paradicsom
  • 30ml oliva olaj
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5ml sűrített paradicsom
  • Egy maréknyi durvára vágott friss bazsalikom

Elkészítése:
Kisméretű, éles kés segítségével távolítsa el a paradicsomok szár részét, majd az aljukon ejtsen egy apró vágást.
Öntsön rájuk forró vizet és várjon 3-5 percet, amíg héjuk föllazul. Csöpögtesse le a paradicsomokat, majd húzza le a héjukat. Vágja fel őket durva darabkákra, majd egy időre tegye félre a felkockázott paradicsomot.
Egy kisebb edényben hevítse föl az olivaolajat és dinsztelje rajta üvegesre a felaprított vöröshagymát. Adja hozzá a zűzott fokhagymát és még egy percig hevítse őket együtt. Helyezze rá a paradicsomhúst és a paradicsompürét, fűszerezze sóval, frissen őrölt borssal, csipetnyi cukorral. Forralja fel a mártást, majd takarék lángon, fedő nélkül rotyogtassa 40 percen kereszül.
Amikor a mártás besűrűsödött, vegye le a lángról, adja hozzá a bazsalikomot, majd egy botmixer segítségével mixelje simára a mártást. Öntse sterizilált üvegbe vagy befőttesüvegbe amelyet azonnal lezár. Mielőtt fölcimkézné az üveget, hagyja a tésztaszószt teljesen kihűlni.