Fekete bab és sütőtökkrém leves recept
Elkészítése egyszerű és tökéletes egy hétköznapi vacsorára.
Hozzávalók (4 személyre)
- 250 g fekete szemű bab
- 1,5 kg héjas sütőtök, szeletekre vágva
- 60 g vaj
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 db fahéj rúd
- 2 db felvágott hagyma
- 1 liter erőleves kockából készült alaplé
- 1 db babérlevél
- Tengeri só és fekete bors
- A tálaláshoz
- Főzőtejszín
- Koriander levelek
Elkészítés
1. A fekete szemű babokat áztassuk be éjszakára. Öntsük le róluk a vizet, majd a zacskón található utasítások alapján főzzük meg a babot. A vizet ismét öntsük le róla, majd tegyük félre.
2. A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. Helyezzük a sütőtököt egy sütőlapra, kenjünk rá vajat, szórjuk meg a cukorral, tegyük rá a két fahéj rudat, majd süssük 30-40 percig, míg kissé meg nem barnul.
3. A tököt vegyük ki a sütőből, tegyük félre, majd amikor kihűlt, távolítsuk el róla a héját. A hagymát dinszteljük üvegesre egy kevés vajban, majd adjuk hozzá a tököt. Dobjunk bele a babérlevelet, fedjük le az ételt, majd pároljuk azt 20 percig.
4. Ezt követően hagyjuk az ételt kissé hűlni, távolítsuk el a babérlevelet, majd turmixoljuk a tököt folyékony halmazállapotúvá. Öntsük össze a babbal, majd együtt is keverjük őket egy ideig.
5. A tálaláshoz: A levest öntsük tányérokba, majd ízesítsük friss korianderrel és egy kevés tejszínnel!
Ajánlott bejegyzések:
|